Bättre ekonomi i höst

Det är så himla enkel att kasta in en slant i fonder egentligen, krävs inga stora summor, vilket vi borde göra mer av. Både slösa och spara. Den här månaden ska vi kasta in ett par hundringar på en av fonderna nedan.

Två nya intressanta fonder nu i höst är Spiltan Globalfond Investmentbolag och Aktiespararna Direktavkastning. Fondernas förvaltningsavgifter är ganska låga vilket jag gillar. Läs mer via privata affarer.

Rekommenderar filmen Assault on Wall Street för en tankeställare att inte vara beroende på att andra (staten, försäkringar, kommun, banken, osv) ska hjälpa en. Filmen handlar om en värdetransportförare och hans fru som hamnar i en ekonomisk knipa. Frun fick en svår sjukdom och samtidigt blev det en ekonomisk kris i samhället. Det blev en karusell av dåliga händelser.

[Spoiler alert] Det började med att försäkringsbolaget ändrade helt plötsligt sin policy så paret fick ingen sjukersättning längre. Han blev då tvungen att maxa sina kreditkort för att ha råd med fruns behandlingar. Sen skulle han ta ut sina sparpengar för att betala räkningarna, men då hade förvaltaren spekulerat bort hans tillgångar utan hans medgivande så han blev skyldig de en väldig massa pengar istället. Då skulle de sälja sitt hus men det visade sig att banken hade tagit beslag på huset. Han lånade pengar av sin kollega för att få hjälp av en advokat, men även han lurade honom också. På grund av alla dessa händelser så fick han betalningsanmärkningar som ledde till att han blev av med jobbet (eftersom han jobbade med värdetransport) och samtidigt tog frun livet av sig. Detta är inte slutet av dåliga händelser utan han råkade döda en åklagare också. [Slut på spoiler]

För en del låter detta omöjligt att hända men det är som en domino effekt. Pågår det ekonomiska svårigheter i världen så blir sin egen privatekonomi lidande också.

Happy savings!

You may also like