Blir grymt rik på aktier! Så enkelt är det att bli miljonär

bli_grymt_rik_pa_aktier-anders_haskel
Kan man bli grymt rik på aktier och är det så enkelt att bli miljonär? Det är inte enkelt men det är inte helt omöjligt. Jag rekommender varm denna bok om man fundera på att börja spara i aktier.

Boken är skriven av Anders Haskel som har mer än 30 års erfarenhet inom branschen. För framgångsrika aktieplaceringar krävs tålamod, långsiktighet och att inte jaga de stora vinnarna. Avgifter och kostnader är viktiga att hålla nere. Några procent hit och dit verkar inte spelar någon roll men det kan bli flera hundra tusen kronor som man går miste om i sparande. Nu är det enkelt och billigt att handla hos nätmäklare som Avanza och Nordnet. Minsta courtageavgift har Avanza – en krona (beroende på hur många aktier man köper).

Det är inte så lätt när man ska in i investeringsdjungel. Hur väljer jag företag? När ska man köpa och sälja? Boken hjälper en att hitta rätt aktier och vilka typ av bolag man bör undvika. Vilka psykologiska fallgropar och utmaningar man bör vara medveten om.

För nybörjare rekommenderas att investera regelbundet i en indexfond som tex Avanza zero som är gratis, alternativt fonden Spiltan Aktiefond Investmentbolag. Nästa steg är att investera direkt i några av börsens större investmentbolag.

Boken är uppdelad i 7 delar som i sin tur är uppdelade i 28 kapitel.
I. Långsiktighet, ränta-på-ränta, mål, risk och chans
II. Vägen till framgång – en konsekvent disciplinerad strategi
III. Att hitta rätt aktier
IV. Att tolka information
V. Företagets finanser och utdelningsförmåga
VI. Psykologiska fallgropar och utmaningar
VII. Portföljhantering, riskhantering och konsten att sälja

Goda nyttiga råd om hur man ska börja investera direkt i aktier, men dock inte så djup. Passar väldigt bra för nybörjare. Andra boktips hittar ni här.

Videoklipp med Anders Haskel.

You may also like