Helglyx med äppelstrudel

Vi fick hem en hel del med äpplen, då blir det att prova olika äppelrecept. Rekommenderar denna supergoda och frasiga äppelstrudel.

appelstrudel
supergod-appelstrudel

Recept är från Coops Mer smak tidning.

7 PORTIONER
5 äpplen, 2 msk smör, 0.5 dl strösocker, 1 tsk kanel, 60 g smör, 2 dl ströbröd, 0.5 dl strösocker, 80 g smör till pensling, 4 filodegsark

TILL SERVERING:
Florsocker
vispgrädde eller vaniljglass

appelstrudel2
baka-appelstrudel

1. Sätt ugnen på 200°. Skala och skär äpplena i tunna skivor, stek i smör, socker och kanel på medelvärme tills äpplena blivit mjuka, ca 10 min.

2. Smält smör och stek ströbröd och socker några minuter under omrörning.

3. Smält smöret till penslingen, lägg ut ett filodegsark och pensla med smör. Lägg arken på varandra med penslat smör mellan varje lager.

4. Fördela äpplena längs kortsidan och fördela ströbrödet över. Rulla ihop och lägg med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper.

5. Pensla med smör. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Förvara i rumstemperatur.

Njut av helglyx!
apfelstrudel

You may also like