Whole 30 September – Dag 7 bättre smaklökar

Jag vaknade pigg och utvilad idag trots att jag steg upp vid 7-tiden. Grönsaker och frukter smakar så mycket godare nu och jag behöver inte krydda eller salta så mycket i maten längre. En frukt till måltiden kickar igång extra energi. Jag skulle nog kunna leva med Whole30 året ut.

Det finns ytterst få stunder när jag tänker på ris eller mjöl på grund av gammal vana, men tankarna försvinner lika snabbt som de dyker upp. Så nej, jag har inte riktigt saknat de där kolhydraterna. Det mest jobbigaste den här veckan är känslomässiga karuseller som att få abstinensbesvär, trötthet, bakis, och tung i huvudet. Men som tur är så avtar den med tiden.

Idag har vi provat att göra eget ghee från ekologiskt vispgrädde. Man vispar grädde tills det blir smör. Sedan kokar man smöret och till slut blir det ghee. Gud vad det luktar godare än det som finns i affären och mycket billigare också.

Gjorde pulled pork med egen kryddblandning, eftersom jag hittade ingen utan socker och tillsatser i affären. Den blev mycket god ändå. :)

whole30-september-7

You may also like

1 comment